Design & development agency

Specialized for design & development @ web & mobile


Izdvojeni referentni radovi

CASE STUDY

CENTAR ZA MLADE

Projekt koji smo odradili za Carpe Diem (udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih) s velikim "guštom" jer je direktno utjecao na informiranje naših sugrađana.

Nakon 2 do 3 kraća sastanka, imali smo glavne smjernice - portal mora biti veselih boja, pun informacija, lako dostupan i najbitnije responzivan, jer će portal najviše gledati mladi ljudi sa svojih mobitela.

Imajući te informacije na umu, dogovorili smo razvijati ovaj projekt s 2 strane. 2 dizajnera,2 skice, 2 unikatna dizajna, jedan projekt i jedan sretan klijent. Već nakon prve iteracije dizajna s klijentom, došli smo do rješenja koje je prihvaćeno. Čak smo imali i nadimak za dizajn oko kojeg smo se složili, nazvali smo ga "šuma".

U konstantnoj komunikaciji s klijentom, dorađivali smo određene detalje i funkcionalnosti. Uz intenzivno testiranje portala na svakojakim uređajima (da, čak su korišteni i neki "ancient" uređaji) projekt je relativno brzo i uspješno završen.


Responzivan dizajn

Prilikom pripreme i izrade samog dizajna, imali smo na umu da se stranica mora prilagoditi svim uređajima. Svjesni te činjenice, koristili smo "Mobile First" pristup kod razvoja stranice. To je tehnika razvoja gdje je primarni fokus mali ekrani (ugl. mobitel) te se postupno sadržaj prilagodava većim ekranima.

Izbornik je sakriven kako ne bi oduzimao dragocjeni prostor te se aktivira na "hamburger menu" ikonu (☰). Takoder smo radi iskorištavanja prostora odlučili maknuti slike prilikom listanja vijesti na naslovnoj stranici.

Kalendar događanja je bio izazov zbog količine informacije koju prikazuje. Filteri su sakriveni u izbonik koji se poziva odabirom "Filteri" te je prikaz događanja postavljen na današnji dan. Ostavili smo male dijelove prethodnog i sutrašnjeg dana kako bi korisnika naveli na "swipe" te ukazali da može listati dane micanjem prsta lijevo/desno po ekranu. U slučaju da korisnik ne primjeti tu funkcionalnost, postavili smo strelice lijevo/desno kako ne bi bilo zabune.

CUSTOM APP

JOOMLA EKSTENZIJE (dodaci)

KOMPONENTA ZA DOGAĐANJA

Izrađena je komponenta za događanja prema naputcima klijenta, tamo gdje standardne mogućnosti Joomla CMS-a nisu bile dovoljne. Komponenta ima mogućnost kreirati "događaj" koji sadrži ime, vrijeme početka, vrijeme završetka, lokaciju s interaktivnom kartom preko koje je moguće odrediti položaj, opis, generiranja poveznica prema društvenim mrežama (facebook, twitter, google+) te podatke o organizatoru. U komponentu je ugrađena i mogućnost generiranja link nakojem se može dobiti iCal format. Komponeneta također ima opciju da se određeni događaj ponavlja u određenim intervalima, što ju čini vrlo korisnom pogotovo kad se neki događaj ponavlja na tjednoj ili mjesečnoj bazi.

KOMPONENTA ZA PRIJAVU DOGAĐANJA

Ova komponenta je izravno povezana s komponentom za događanja. Nakon što korisnik na stranici prijavi događaj, administrator ima sve potrebne informacije da objavi taj događaj na stranici i to može učiniti jednim klikom. Naravno, ima i mogućnost editiranja iste prijave ako nedostaje neka informacija ili ako želi nešto promjeniti. Ova komponenta uvelike pomaže jer korisnici imaju mogućnost dojaviti događanja za koje administratori možda ne znaju, što ovaj portal čini izuzetno korisnim i privlači posjete.


CASE STUDY

GENERALNI OPIS

Ovaj projekt je bio pravi izazov. Već nakon prvog tehničkog sastanka dogovorili smo u kojem smjeru ćemo ići, dobili smo zeleno svjetlo za korištenje modernih tehnologija te smo dobili zadatak napraviti nešto "Vau".

Nakon zašarane ploče, išaranih shema i dobrih ideja, odlučili smo raditi dizajn s 2 strane. 2 dizajnera, 2 unikatna dizajna, jedan projekt.

Nakon tjedan dana rada i puno internih ideja, imali smo 2 prijedloga dizajna koji smo odlučili prezentirati klijentu, s obzirom da su se klijentu sviđala oba dizajna, ali u svakom je bilo nešto posebno, zajedno smo došli do zaključka kako ćemo uzeti najbolje iz svakog primjera i napraviti treći. Možemo reći da je klijent bio zadovoljan jer je rekao: "To je to! Svaka čast!"

Prilikom razvoja stranice koristili smo se modernim tehnologijama koje će tek zaživjeti u punom sjaju. Sve grafike i ikone su SVG radi bržeg učitavanja stranice a i mogućnosti animiranja.

Pored dizajna, veliki izazov je bio i napraviti kvalitetno korisničko sućelje za adminisrtraciju kompletne baze podataka svih proizvoda koji su trebali biti prikazani na stranici.


Responzivni dizajn web stranice

Kod pripreme i izrade samog dizajna imali smo na umu da se stranica mora prilagoditi svim uređajima. Svjesni te činjenice, koristili smo "Mobile First" pristup kod razvoja stranice. To je tehnika razvoja gdje je primarni fokus mali ekrani (ugl. mobitel) te se postupno sadržaj prilagodava većim ekranima.

Glavni izazov je bio prikazati toliko proizvoda s podkategorijama na malom ekranu. Obzirom na vrlo kvalitetne fotografije proizvoda, odlučili smo prikazati jedan proizvod u redu na malim standardnim ekranima, dok se postupno s povećanjem veličine ekrana povećava i broj prikaza proizvoda.

Glavni izbornik na "mobilnoj verziji" je sakriven, te se aktivira na dobro poznati "hamburger menu" ikonu (☰). Stavke u glavnom izborniku koje sadžavaju podizbornik naglašene su znakom "+" kako bi se korisniku sugeriralo da se tu nalazi podizbornik.

SET IKONA

Obzirom da nismo bili zadovoljni sa ikonama koje smo imali na raspolaganju na internetu, kolega dizajner je nacrtao vlastite ikone, koje su na kraju dale posebni touch stranici. Set ikona možete vidjeti ovdje...

CUSTOM APLIKACIJE

JOOMLA EKSTENZIJE (dodaci)

ASORTIMAN

Izradili smo kompletnu komponentu za unos Aquaestil asortimana sa 7 kategorija, te s podkategorijama. Svaki proizvod je morao imati sve opise, nazive, itd. na više jezika. Izrada baze podataka za navedenu komponentu nije bila laka. Koliko su proizvodi iz različitih kategorija različiti, toliko su i slični, tako da je potrajalo dok smo našli najbolji omjer tablica i polja, tako da baza bude što više optimizirana, a opet funkcionalna.

Zbog toga što je jako puno proizvoda i još više slika proizvoda, a mnoge su bile neoptimizirane, morali smo raditi automatsku obradu slika u samoj komponenti.

Pored samog unosa proizvoda, morali smo povezati proizvode, zato što se neki mogu kombinirati, poput tuš kada u pravana.

DISTRIBUTERI

Izrađena je komponenta za unos i prikaz svih Aquaestil distributera na interktivnoj karti. Administratorski dio komonente na jednostavan i brz način omogućava dodavanje novih ili uklanjanje nepostojećih distributera.

Karta ima mogućnost filtriranja po državi i/ili gradu. Filtriranje grada ovisi o odabranoj državi te je time olakšano korištenje i filtriranje distributera.

U komponentu je također ugrađen i Google GeoCoding, tako da se ne bi moralo za svakog distributera ručno unositi geografska dužina i širina za prikaz na karti.

PRETRAŽIVANJE

Izradili smo modul za pretraživanje asortimana po specifičim parametrima. Modul nudi mogućnost pretraživanja kada i tuš kada po obliku, mogućnosti ugradnje te dimenzijama.

Modul je tako izrađen da se odabirom prvih parametara broj mogućnosti kod dimnezija automatski smanjuje kako bi pretraživanje bilo što točnije i brže.


CASE STUDY

GENERALNI OPIS

Lin Trgovina dugi niz godina nudi veliki asortiman različitih proizvoda u svojim trgovinama. Njihova postojeća web trgovina "svezakucuidom.com" je zastarjela dizajnom i funkcionalnošću. Tvrtka je trebala novi i svježi izgled, nove funkcionalnosti te responzivnu stranicu kako bi poboljšali iskustvo, što postojećih što novih, kupaca. Stari sustav nije mogao pratiti potrebe koje su se javljale te je odlučeno da se napravi redizajn i da se pređe na sigurniji i bolji sustav koji se konstantno razvija. Tako smo došli do Magento CE sustava koji prati dobar glas i široko se koristi.

Od samoga početka smo nailazili na izazove poput "razbacane" postojeće baze od preko 50 000 artikala, podijeljenih u preko 450 kategorija. Prilikom "prebacivanja" stare baze na novi sustav, odradili smo i reorganizaciju kategorija te smisleno smanjili broj kategorija za ~ 50.

Novi sustav je također morao omogućiti lakši unos novih proizvoda, multikategoriziranje proizvoda, lakše provođenje cijelog proces od narudžbe do kupovine, kako na stranici za kupca tako i za administratora u sustavu.

Magento CE nam je, uz manje preinake i dorade, sve to omogućio. Uz standardne mogućnosti dodali smo fiskalizaciju, napravili posebne module za prikaz odredenih grupa proizvoda (npr. najnoviji i najprodavaniji moduli), ugradili WSPay payment gateway. Nadalje, vrlo bitna stavka je bila ažuriranje stanja i cijena artikala, za što smo napravili poseban modul preko kojeg administrator lako ažurira oboje.


Responzivni dizajn

Razviti mobilni prikaz za web trgovinu s preko 50 000 artikala nije bilo lako. Trebalo je prilagoditi i omogućiti korisniku jednostavan i intuitivan prikaz artikala, spajanja na sustav, pregleda košarice i artikala za usporedbu i, najbitnije, postupak narudžbe. Odlučili smo se za pristup fiksirane navigacije kako bi korisnik u bilo kojem trenutku imao pristup svim kategorijama, kao i ključnim elementima poput pregleda košarice, profila, artikala za usporedbu te mogućnosti da se registrira.

Mobilni prikaz "sakriva" sve sekundarne akcije koje bi mogle smetati u pregledavanju artikala, a one se mogu pozvati klikom na određene elemente, poput filtera proizvoda. Ovim pristupom korisnik može nesmetano pretraživati artikle te po potrebi pozvati filtere, sortiranje ili slično.

Proces narudžbe je pojednostavljen radi malog prostora kojim se raspoaže na mobilnim uređajima.

CUSTOM APP

MAGENTO APPLIKACIJE

Prilagodba prikaza narudžbi

Administratorski dio sustava za prikaz narudžbi je velika tablica podataka, te smo na zahtjev klijenta napravili prilagodbu prikaza narudžbi s posebnim podacima te ,radi njihovog lakšeg procesuiranja, pozadinskim bojama koje označavaju stanje narudžbe.

Klijent je imao potrebu za brzim prikazom broja narudžbe i kopiranja narudžbe, pa smo mu omogućili da jednim klikom miša to i dobije.

Prilagoba prikaza proizvoda

Obzirom na količinu narudžbi i brzinu njihovog procesuiranja klijentu je bilo vrlo bitno imati samo određena polja na prikazu proizvoda. Napravili smo prilagodbu prikaza koji prikazuje samo klijentu bitne informacije, te sliku samog proizvoda.

Custom prikaz proizvoda

Fizskalizacija

Zbog nedavne promjene zakona u Hrvatkoj, prema kojemu sva plaćanja kreditnim karticama se tretiraju kako gotovinsko plaćanja, pa adekvatno tome moraju biit fiskalizirani, morali smo implementirati fiskalizaciju u Magento. Na sreću kolege iz Inchooa su već napravili odrešenu verziju Magento modula za fiskalizaciju, pa nismo morali raditi od početka. Zbog toga što je od trenutka kada su kolege napravile navedeni modul izašlo par novih verzija Magenta, morali smo napraviti određene preinake i dorade, da bi ga mogli implementirati. Zbog toga što Fina kod storno računa očekuje račune u minusu pri fiskalizacija, morali smo prilagoditi i credit memo sistem u samom Magentu.

Online plaćanje

Za plaćanje kreditnim karticama, odabrali smo WsPay payment gateway sustav, jer su najpovoljniji, imaju kvalitetan sustav, koji se lako implementira, te smo također partnerske firme. Pored plaćanja kreditnim karticama, potrebno je bilo implementirati i plaćanje paypal-om, što u pravilu nije problem, jer Magento već ima implementirano paypal plaćanje. Nažalost, u Hrvatskoj je malo drukčija stvar. Paypal ne priznaje Hrvatsku valutu kao sredstvo plaćanja, tako da je bilo potrebno implemetirati konverziju iz kune u Euro prilikom slanja cijene prema paypalu.


Usluge koje pružamo

Web stranice

Web stranice su danas sigurno najvažniji način prezentacije tvrtke u svijetu. Kontinuirana dostupnost i mogućnost interakcije s klijentima čini ih daleko najboljim marketinškim ulaganjem koje možete napraviti. U izradi web stranica vodimo se najvišim standardima i posebnu pozornost posvećujemo korisničkom iskustvu. Svaka izrada web stranica je jedinstvena i za svakog klijenta izrađujemo originalan i unikatni web dizajn. Tijekom izrade web stranica najveću moguću pozornost posvećujemo i optimizacijama, kako bi Vaša web stranica postigla što je moguće bolje rezultate na pretraživačima.

Web aplikacije

Web aplikacije su programska rješenja vrlo slična standardnim windows, linux ili mac programima, no pristupa im se putem Internet preglednika (Firefox, chrome, IE..itd) i nalaze se na web poslužitelju (web serveru). Zbog svega toga web aplikacije su sve popularnije jer su dostupne s bilo kojeg računala, bilo gdje u svijetu. Primjeri web aplikacija su sustavi narudžbi i plaćanja proizvoda ili usluga, rezervacije raznih usluga, razmjena dokumenata, knjigovodstveni sustavi i drugo

Mobilne aplikacije

Suvremeno tržište zahtijeva stalno prilagođavanje. Jedna od stvari koju korisnici očekuju bez izuzetka su zasigurno mobilne aplikacije. Mobilne aplikacije su suvremeni alat koji Vam omogućavama da budete na dohvat ruke Vašim postojećim i potencijalnim kupcima, te da Vaši kupci na jednstavan i brz način dođu do Vas i Vaših usluga. U svojoj ponudi imamo uslugu izrade mobilnih aplikacija za uređaje na Android platformi, te izradu hibridnih mobilnih aplikacija za sve platforme iOS, Android, Windows Phone, temeljeneh na najnovijim tehnologijama.

Savjetovanje

Imate potrebu za web stranicom, internet trgovinom, mobilnom aplikacijom, ali ne znate što Vam treba. Željeli bi napravit Internet trgovinu, ali ne znate otkuda krenuti, na što sve morate paziti? Potrebna Vam je mobilna aplikacija, ali ne znate koju platformu, što sve stavit u mobilnu aplikaciju. Željeli bi automatizirati dio poslovnog procesa i tako ubrzati rad, povećati prihode, smanjiti troškove, ali ne znate kako iskoristiti moderne tehnologije. Tu smo da Vam pomognemo, odgovorimo na Vaša pitanja. Odabrat ćemo za Vas platforme i tehnologije koje Vas najmanje koštaju, a najviše donose. U konačnici omogućit ćemo Vam da se bavite svojim poslom i njemu se posvetite, a web i mobilne tehologije prepustite nama na brigu.

Joomla experti

Dugogodišnje iskustvo u radu s Joomla sustavom nas čini expertima, te uz preko 50 vlastitih predložaka (templatea) možemo se pohvaliti i s nekoliko dodataka:

Komponente
30+
Moduli
40+
Plugins
25+

InSoft Odjeli

Development

Dizajn

Marketing